banner_voeding.jpg

Voeding en gezondheid

Fit en Vitaal worden en blijven willen we allemaal.

Ons concept binnen Gezondheidskliniek Essence biedt vele mogelijkheden om u weer lekker in uw vel te laten voelen, vol energie en vrij van klachten.

Leefstijl, gezonde voeding, lichaamsbeweging, stressvermindering, suppletie, emotionele en sociale ondersteuning zijn de invalshoeken waarvanuit wij werken.

Onze specialismen liggen op het gebied van darmklachten, glutengevoeligheid, vermoeidheidsklachten, hormonale klachten, huidklachten.

 

Orthomoleculair Geneeskunde (voeding) is onze therapeutisch specialisatie.

 

Een Healthcheck

Tijdens uw eerste consult wordt een uitvoerig intakegesprek gevoerd.

Klachten worden in kaart gebracht en meegenomen in het behandel testprogramma.

Het testen van een healthcheck gebeurt via Bioresonantie therapie en microscopisch bloedanalyse. We behandelen hiermee ook veel kinderen met succes!

Het is een zachte manier en pijnloos.

 

Voedingsanalyse

Voedingsanalyses helpen mijn klanten bij het verbeteren van hun voedingspatroon. Het geeft ons als therapeut de exacte voeding van de klant waardoor een advies op maat gegeven kan worden en bijsturing kan plaatsvinden.
Binnen ons instituut adviseren wij in een juiste voeding. Hierbij houden wij rekening met infecties, ziektes, beperkingen, allergiën en tekorten.

Onze therapeut zorgt voor variatie in uw dagelijkse voeding. Hierbij wordt gekeken naar uw klachten, activiteiten, type etc.

Mocht u overgevoelig zijn (allergie of voedselintolerantie) dan wordt gekeken waar dit vandaan kan komen. Door gebruik te maken van bioresonantietherapie kunnen allergietesten makkelijk uitgevoerd worden. Testen en behandelen met de bioresonantie zal in dit geval aan u voorgedragen worden.

Door de juiste voeding te eten zal uw lichaam meer in balans zijn en vitaler aanvoelen en evt. klachten kunnen verminderen. Denk hierbij aan allergieën, gewrichtsklachten, weinig energie hebben, huidklachten, darmklachten.

Goede voeding werkt ontstekingsverlagend!
Bepaalde voeding (wat wij veel eten in het westen) werkt ontstekingsbevorderend. Interessant om te weten is dat veel van onze welvaartsziekten ontstekingsziekten zijn. Denk hierbij aan astma, collitis ulcerosa, ziekte van crohn, allergie, reuma etc.

Consulten
Consulten voor gezondheid worden (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar.
Wij zijn aangesloten bij de VBAG - RBCZ - ANBOS